ØRNEN HAR VÅKNA

Etter tap i serieåpninga mot Bislett har Ørn Kristiania vartet opp med tre seire.

Med 4-1-seier mot tabelltoer Frigg, inntok Ørn tredjeplassen.

Referatene fra matchene har latt vente på seg, men er nå oppe og går igjen.

Selv om seriestarten endte med bråstopp mot Bislett og tap 2-0, er det all grunn til å smile som venstreback Jan Ryden Ormseth.

Magnus Garden startet Ørn Krish-karrieren med mål og målgivende

 

Rino på topp

Med fare for å tråkke Ørn Kristianias eldste på tærne, så må det sies at få hadde satt penger på at midtbaneanker Rino Prent skulle være Ørns toppscorer etter fire kamper.

Nå deler han riktignok den midlertidige tittelen med Schjerve, Preus og Hauge, men med årets to scoringer har han allerede doblet scoringsstatistikken sin i Ørn Krish.

I assistkategorien har Fredrik Schjerve operert i en helt egen klasse.

Fem av årets 13 scoringer er servert av den finslepne teknikeren. En imponerende statistikk.

Trener Røed trekker frem kaptein Morten Skogum når han blir bedt om å nevne andre nøkkelspillere i seriestarten:

- Morten har virkelig stått fram som kaptein. Han tar tak i kampene fra start og må være en fryktelig spiller å spille mot.

Han gir seg aldri. Han henger på deg som en klegg. Med solid innsats, går han foran og baner vei for lagkameratene sine.

 

To friske nykommere

Tidligere Ørn-Horten-spiller Magnus Garden (26) signerte i vinter for Ørn Kristiania etter å ha takket nei til et tilbud fra Ørn Horten på grunn av pendling.

Selv om han har vært satt ut av spill en stund på grunn av en operasjon, leverte han en sterk matchvinnerdebut da han leverte et mål og målgivende  mot Setra.

Vi forventer oss store ting av Magnus i år.

Ørns andre nysignering, Jonas Krybelsrud (28) , spilte i Ørn Horten frem til guttelagsalder og har vært veldig ivrig på vinterens treninger.

Han har til gode å starte en kamp i årets sesong men tilfører laget innsats og uforutsigbarhet når han kommer innpå.

 

Eldar snart tilbake Vi gleder oss til å se Eldar herje med motspillere igjen

Selv om han ikke var banen, var gjensynet med Eldar  særdeles hyggelig på Frigg-kampen. Eldar kom og så fra sidelinja at de brune vant 4-1 i toppkampen.

Han skadet seg stygt i skulderen under Ørn Kristianias påskekamp mot Skoppum, og ble fraktet bort i ambulanse.

Nå er han oppe og nikker igjen og gleder seg til å komme i gang.

- Jeg har et håp om å rekke den siste kampen før sommerferien.

Jeg kan ikke la Fredrik Schjerve dra fra meg i toppscorerkampen, så det er på tide å komme i gang med måla, sa en offensiv og blid Eldar.

 

Toppscoreren

2: Rino Prent, Fredrik Schjerve, Jørgen Preus, Patrick Hauge

1: Sondre Tofteberg, Jørgen Hansen, Magnus Garden, Jan Ryden Ormseth

 

Assistkongen:

5: Fredrik Schjerve

1: Morten Solli, Magnus Garden, Jørgen Hansen, Jørgen Preus, Raymond Bommen, Patrick Hauge

 

Stjernetoppen:

4: Morten Skogum

3: Jørgen Hansen, Fredrik Schjerve

2: Patrick Hauge, Ove S. Andreassen

1: Aleksander N. Eriksen, Magnus Garden, Eskil Karlsen Egge, Martin S. Roppestad, Raymond Bommen

 

 

Ørn – Frigg 3 : 4-1 (3-0)

Ekeberg

1-0 Hauge. 2-0 Preus , 3-0 Hansen, 4-0 Selvmål

Frigg 3 havnet på andreplass i Ørns avdeling i fjorårets serie. I vinterens oppkjøringskamp vant bruntrøyene 4-0 og resultatet i lagenes første møte i årets serie ble nesten det samme.

Før kampen var hele laget enige om å gå ut i et høyt, aggressivt press for å stresse motstanderen fra første minutt. En taktikk alle fulgte og som fungerte akkurat som ønsket. Friggs bakre rekke ble stresset i oppspillfasen og på midtbanen ble stadige brudd, mer og mer frustrerende for laget fra Oslo vest.

Det var da også fortjent da Patrick Hauge sendte Ørn i ledelsen etter corner. Dette var kampen i dødballens ånd. Ørn fremstår i hele første omgang som knallsterke bakover, og kun et skudd i vinkelen fra Frigg var faretruende, men da vartet keeper Hafnor opp med en praktfull enhåndsredning.

Ørn øker til 2-0 på nytt hjørnespark som Schjerve header videre til Jørgen Preus som setter inn sitt andre seriemål for året. Det nyfødte dødball-laget Ørn øker til 3-0 på ny corner, denne gangen er det en annen lyslugg, Jørgen Hansen som pynter på resultatet.

Etter å ha kjørt hele første omgang med høyt press og jaging, la Ørn seg litt lavere i annen omgang, for å spare krefter. Dette ga mer rom til Frigg som produserte et par halvsjanser.

Et godt Ørn-forsvar stanget unna og etter 60 minutter er det klart for enda et dødballmål (!). Et godt slått hjørnespark treffer Sondre Tofteberg i en duell med en motspiller, forsvareren header ballen i eget nett i en nydelig bue, etter sterkt press av Tofteberg. 4-0 og kampen er, uten tvil avgjort.

Mot slutten får Frigg et trøstemål med 4-1-reduseringen, på det som så ut som fire mann soleklart i offside.

Uansett en fortjent Ørn-seier, hvor man lykkes i taktikk og strategi og er effektive på sjanser.

 

Stjerner:

3: Morten Skogum

2: Patrick Hauge

1: Fredrik Schjerve og Ove S. Andreassen

Gult kort: Raymond Bommen

 

Ørns lag:

K. Roppestad, Hafnor, Vold, Bommen, Andreassen, M. Roppestad, Gleditsch, Preus, Hansen, Skogum, Hauge, Schjerve, Tofteberg, Solli, Ormseth, Krybelsrud

 

Setra – Ørn 3-4 (2-2)

Ekeberg

1-1 Prent, 2-2 Hauge, 2-3 Schjerve, 3-4 Garden

Ørn Kristiania vant 4-3 i kveldens kamp mot Setra og tok dermed sin andre seier for året. I en jevnspilt kamp kom bruntrøyene under både én og to ganger, men Rino Prent og Patrick Hauge sørget for balanse i regnskapet før dommeren blåste av til pause. Førstnevnte satte inn sitt andre mål for året med et vakkert skudd fra 20 meter, mens Hauge dunket kontant inn 2-2 fra få meter.

Andre omgang ba på flere sjanser, og Fredrik Schjerve fikk æren av å sende bruntrøyene i ledelsen for første gang i kampen. Setra ga seg imidlertid ikke, og nok en gang måtte Ørn plukke ballen ut av eget nett. På stillingen 3-3 var det en debutant som skulle få lov til å vise seg fram. Schjerve forserte nedover kanten, før den tidligere Ørn Horten-spilleren og Kristiania-debutanten, Magnus Garden, dukket opp i feltet og endte opp som matchvinner. Nysigneringa Magnus Garden ble matchvinner mot Setra

Alt i alt en ikke ufortjent seier i det som utviklet seg til en ordentlig krigekamp på en våt og humpete nedoverbakke av en fotballbane på Ekeberg.

Stjerner:

2: Fredrik Schjerve

1: Magnus Garden og Ove Andreassen

Gult kort: Kjetil S. Roppestad, Gleditsch, Tofteberg, Prent

 

Ørns lag:

K. Roppestad, Hafnor, Andreassen, Eriksen, Ormseth, Bommen, Prent, Hansen, Hauge, Gleditsch, Solli, Preus, Skogum, Schjerve, Garden, Tofteberg

 

Ørn – Grüner 2 : 5-2

Ekeberg
1-0 Schjerve, 2-2 Preus, 3-2 Hansen, 4-2 Prent, 5-2 Tofteberg

Kampene mot Grüner er alltid tøffe og ingen av lagene er fremmed for en saftig takling eller to.Nysigneringa Jonas Krybelsrud har også startet sesongen bra

Så var også denne kampen en knokkelkamp og også et jevnt oppgjør frem til Ørn rykka fra på 3-2 etter 60 minutter. Et hardtarbeidende Ørn-lag løp frustrerte Grüner-spillere i senk, med gode tendenser langs bakken i en kamp hvor midtbanegeneral Jørgen Hansen var banens gigant.

Kampens høydepunkt var når Ørns Rino Prent fyrte av en lompe fra 30 meter som gikk rett inn. Ingen, inkludert hovedpersonen selv, hadde nok sett for seg at den ballen skulle gå inn – men det ga Rino et etterlengtet seriemål. Etter en skuffende seriestart med tap mot Bislett, rettet Ørn opp med sterk innsats og godt spill – som sikret seieren mot Grüner.


Stjerner:

3: Jørgen Hansen

1: Raymond Bommen og Martin S. Roppestad

Gult kort: Martin S. Roppestad

 

Ørns lag:

K. Roppestad, Hafnor, M. Roppestad, Eriksen, Vold, Bommen, Andreassen, Solli, Hansen, Preus, Prent, Karlsen Egge, Hauge, Tofteberg, Krybelsrud, Schjerve

 

Bislett 2 – Ørn: 2-0 (1-0)

Frogner kunstgress

Det var et heltent brunt laget som entret banen og tok kommandoen i kampen fra start. Vi hadde mye ball, og rullet den rundt, men balltempoet var ikke høyt nok i innledningen til å skape de helt store sjansene. Kaptein Morten Skogum førte an på midten og kriget oss til et overtak sentralt i starten av kampen.

Etter hvert åpnet det seg litt mer opp og vi fikk flere god initiativ på kantene fra Jan Ryden Ormseth og Raymond Bommen, som ga et par halvsjanser på innlegg.

Eskil Karlsen Egge ble flyttet ned dypt på midtbanen og sørget for at vi fikk opp balltempoet og det var nære at vi brøt igjennom aleine med keeper et par ganger. Bislett FK er et fysisk sterkt og disiplinert lag, som stod godt i forsvar.

Utover i første omgang kjempet de til seg et par dødballer på Ørn-Kristianias halvdel som skulle vise seg å bli skjebnesvangre. Først headet de i tverrliggeren på et frispark, og litt senere gikk de opp til 1-0 etter en avslutning fra kort hold på nok en dødball.

Etter scoringen fortsatt vi å spille og skapte et par farligheter. Patrick Hauge headet like over og Eskil Karlsen Egge hadde et forsøk på frispark som keeperen mesterlig reddet helt nede i hjørnet. Dette forsøket hadde fortjent en bedre skjebne, men 1-0 stod seg til pause. Laget var enige om at vi hadde kontroll på kampen og skulle fortsette å male på i andre omgang.

Bislett FK stod derimot meget godt bakover i denne omgangen og slapp et hardt kjempende Ørn-lag svært lite til. Halvveis ut i omgang satte så Bislett inn 2-0 på en hurtig kontring med et innlegg påfølgende innlegg fra sida. I et forsøk på å øke presset og snu kampen i vår favør la vi om til 3-4-3, men vi klarte dessverre ikke å skape tilstrekkelig trykk foran målet til Bislett. Sondre Tofteberg var nærmest i andre omgang med et skudd som gikk på utsiden av lengste stolpe.

Til sluttet ebbet kampen ut med 2-0.

Til tross for tapet viste vi spillemessig god tendenser, og vi hadde kontroll på store deler av kampen, men det skortet på siste tredjedelen.

Mot et fysisk sterkt lag viser vi mye bra duell spill og forsvarsmessig stod vi godt igjennom hele kampen.

Bislett slapp lite til med unntak av på dødball, hvor vi har litt å jobbe med. På slutten åpner det seg litt opp, da vi gikk over til 3-4-3, naturlig nok.

 

Stjerner:

1: Aleksander Eriksen, Eskil Karlsen Egge, Morten Skogum

 

Ørns lag:

K. Roppestad, Vold, Eriksen, Bommen, Andreassen, Skogum, Henriksen, Ormseth, Schjerve, Tofteberg, Hauge, Karlsen Egge, Prent, Preus, Solli, Gleditsch

 

 
Neste kamp
Clean sheets