UAVGJORT MOT EN GAMMEL STORHET

Ørn Kristiania ga fra seg en 2-0-ledelse i kampen som endte 2-2 mot Mercantile mandag.

Samtidig gikk heldigvis de andre resultatene Ørns vei.

Og Ørn er fortsatt ubeseiret de siste fem seriekampene etter tapet i serieåpningen.

Ramma for mandagens seriekamp var idylliske. Mercantiles hjemmebane, Langerudbanen, ligger flott til ved et lite vann.

Minner fra Borrevannet i Horten ble dratt fram fra gutta under oppvarming. Selv om Ørn Kristiania trives best på kunstgress var det ingenting å si på gressmatta.

STARTET GODT Hansen hadde et par gode muligheter for å øke Ørns ledelse

Ørn Kristiania fortsatte i sitt vante seiersspor og gikk ut i høyt press fra start av. De første 25 minuttene var svært bra, sett med brune øyne. Flere gode målsjanser og også to flotte scoringer. Gode oppspill bakfra til en møtende spiss Tofteberg blir ofte farlige med teknikere som Hansen og Schjerve rundt seg.

GOD TOFTEBERG

Formsterke Tofteberg leverte sin beste kamp så langt i sesongen, og stod også for Ørns ledermål etter 18 minutter. En flott ball spilt i bakrom hvor Tofteberg dunker ballen i motsatt hjørne. Hans tredje for året og Ørn leder 1-0. Seks minutter senere er det kaptein Morten Skogum som setterEn god Sondre Tofteberg satte inn Ørns første mål ballen utagbart nede i hjørnet på et godt innlegg fra høyresiden.

Etter dette får Mercantile en mann utvist for munnbruk og tempoet synker, fra begge lags side. Ørn spiller seg likevel til flere gode muligheter.

Først ved Hansen som dribler hele forsvaret, inkludert keeper, før han setter ballen utenfor fra spiss vinkel. Sondre Tofteberg blir flott fremspilt av Morten Solli før han setter ballen i innsiden av stolpen med utsiden av foten.

Uheldig for Ørn, går ballen ut og ikke inn. Inn går ballen derimot for et hardtarbeidende Mercantile som reduserer Ørns ledelse rett før pause, slik at lagene går til hvilen på stillingen 2-1 til bruntrøyene.

SVIKT I ANDRE OMGANG

Det Ørn var gode på i første omgang; høyt press og godt spill langs bakken, faller noen hakk i andre omgang. Nok til å slippe Mercantile godt med i kampen. Omgangen bølger frem og tilbake, før en Mercantile-angriper kommer nesten alene igjennom mot keeper Roppestad. I smådesperasjon kaster Jørgen Hansen seg inn i takling. Han bommer på ballen, men treffer isteden angriperen. Bakfra. Straffespark til Mercantile og rødt kort til Jørgen Hansen. Vanskelig å argumentere mot den avgjørelsen. Straffesparket settes i mål, til Ørns forvilelse og Mercantiles utligning. Kaptein Skogum satte inn Ørns andre mål

Trener Røed ser en klar endring i laget etter utvisninga.

- Vi faller litt både i press og duellstyrke. Vi kommer senere oppi motstanderen vår, og det gir et hardtarbeidende Mercantile både rom og tro på å stikke av med poeng. Vi skaper flest sjanser, men klarer ikke å omsette de.

Assistenttrener Aleksander Eriksen syntes beina så litt trøtte ut etter høyt press i førsteomgang.

- Med høyt press i hele førsteomgang ser vi litt slitne ut etter hvert. I tillegg gjør vi flere balltap i oppbygginga av spillet, enn vi pleier. Med litt få innbyttere, ble slutten av andreomgang tung.

Likevel er de to trenerne krystallklare på hva som gjelder i arbeidet inn mot neste kamp førstkommende mandag.

- Vi skal ikke glemme denne kampen, men ta med oss videre de tinga vi kan forbedre. Nå skal vi ha en god treningsøkt før mandagskampen. Der skal vi sette et høyere fokus tidlig, og få en god oppvarming og fokusere på godfølelsen vi har skapt de siste fem kampene.

- Vi er fortsatt ubeseiret etter tapet i serieåpninga.

EN FAIR KAMP – MED 2 RØDE OG 9 GULE KORT (!) Keeper Hafnor gjorde flere gode redninger i første omgang

Dommeren inntok etter hvert en hovedrolle. Innledningsvis ved å vise ut Mercantiles spiller, svært strengt for munnbruk. Senere ved å tildele Ørn et merkelig straffespark uten at noen var felt – som Ørns Ove Andreassen sportslig ga beskjed om til dommeren om å omgjøre, noe han gjorde. Deretter ved å dele ut gule kort for annenhver takling. Det var to tøffe lag som møtte hverandre, men begge var skjønt enige om at utdelingen av kort var noe ivrig.

RESULTATENE GIKK ØRNS VEI

Serieleder Nordby spilte, noe overraskende uavgjort hele 5-5 mot Grüner 2. Og Bislett 2 på tredjeplass røk på et 4-0-tap for Korsvoll. Dermed innehar Ørn fortsatt andreplassen, med mulighet for å klatre enda høyere med neste seriekamp mot tabelljumbo Oslo Ørn, og den påfølgende toppkampen mot Nordby.

 

PS!

For spesielt interesserte vil vi anbefale Mercantiles kampreferat, skrevet i skriftspråk fra deres stiftelsesår 1903. Det følger lenger i bunnen av artikkelen.

 

Mercantile – Ørn Kristiania 2-2 (1-2)

Langerudbanen, 02. juni 14, 4 tilskuere (1 på sykkel)

1-0 Sondre Tofteberg, 2-0 Morten Skogum

2 stjerner: Sondre Tofteberg, Ove S. Andreassen

1 stjerne: Christoffer Hafnor

Gule kort: Hauge, Skogum, Prent, 5 til Mercantile

Rødt kort: Jørgen Hansen og 1 til Mercantile

Ørns lag: K. Roppestad, Hafnor, M. Roppestad, Andreassen, Nilsson Eriksen, Gleditsch, Bommen, Røed, Solli, Prent, Skogum, Hansen, Hauge, Schjerve, Tofteberg,

 

 

7. DIVISJON AVD. 01

02.juni 2014

 

 

 

Jublet for tidlig: Ørns Roppestad jubler litt for tidlig, etter et flott stolpeskudd fra Tofteberg

 

Trener Røed kom inn på venstrebacken etter skade på Gleditsch

 

Mercantile Ski- og Fotballklubb - FK Ørn Kristiania 2-2 (1-2)
Langerudbanen
Maal: 0-1 Tofteberg (6.), 0-2 selvmaal (15.), 1-2 Mads K. Hegstad (35.), 2-2 Mads K. Hegstad (straffespark 75.)
Gule kort: Med fare for at gaa tom for blekk: 11 til sammen, flest til oss.
Rødt kort: Anders Brevik (19. minutt, to gule), Ørn-Kristiania (74. minutt, direkte rødt)
Dommer: Benjamin Al-Dehesi, Vålerenga Fotball. Det tjener ingen at skrive for mye her. Dømt er dømt - vi faar legge kabal med de kort vi i dag modtog.
Tilskuere: 7-8 Mercantilister i sivil (godt at se dere!) og to paa toppen av bakken.
Mercantile XI: Remi - Anders, John, Eirik, Anders Nesbakken - Mads, PC - Ole Martin, William, Jon - Magnus Lund.
Paa sidelinjen: Simen, Geir, Tora, Christoffer Pedersen.

Herre jemini, hvilken match vi var vitne til i aften. I det øieblik vi fikk vor stødige venstreback Anders udvist efter tyve minutter og Ørn-Kristiania paa det tidspunkt ledet 2-0, var det faa som enset haab om Mercantilepoeng paa Langerud. 0-1 kom tidlig efter at en ØK-mand fikk heade en femmeter uden press fram i banen til deres angriber og hans avslutning gikk under en uheldig Remi som vogtet buret i dagens match. 0-2 kom paa corner i mod (chock!) efter at kvarteret var spillet. En lav corner sparkedes i eget goal av Anders B. som blev noget hindret da han skulle klarere. I denne periode havde Ørn-Kristiania en haug av muligheder, at de ikke ledet med mer enn to var flaks for oss. De rammede vor venstre stolpe med et farlig skudd rett efter 0-2 og vondt gikk til meget verre ikke lenge efter dette.

Anders B. fikk sitt gule kort nummer to for aftenen allerede efter nitten minutter og han fikk dermed marchordre av den svartkledde mand, som ei var ferdig med at dele ud kort med dét for at sige det mildt. Miraklernes tid var ei forbi - efter dette skjer det noget med vore drenger og vi tar over alt av spill og chanser. Magnus Lund bruger sin fysik og skaber sig en chanse paa egenhaand, men keeper fikk nog paa bolden for at hindre goal.

Et frispark fra tyve meter setter samme mand hardt paa maal, men keeper redder nog en gang til corner.

Til slutt faar vi saa ogsaa vor goal, en goal vi liger at mene "laa i luften". Mads scorer den vigtige reduseringen og vi er i pausepraden ti minutter efterpaa meget optimistiske for den andre halvdel. Siste femogtyve av omgangen var aarsbedste saa langt.

Andre halvdel begynnede slig vi ville og selv om ØK har bolden i sin bagre firer en hel del, skaber de innledningsvis ikke saa alt for mye. Kanskje var det røde kortet og en knapp ledelse nog til at pacificere de brunkledde? Efter flere dugelige bortkastede chanser som fikk oss til at tro at den forløsende udligningen aldri skulle komme, fikk William med sig bolden paa ypperlig vis efter en duell paa høire kant da uret visede syttifem minutter. Han forserede saa ræt inn i straffefeltet hvor han blev regelrett feid ned bagfra av en bruntrøie som nog ville gjort det annerledes om han fikk chansen omigjen. Straffe og rødt kort! Mads var sikkerheden selv fra elleve meter og det var nu 2-2 paa Langerud. Ørn vaaknet litt efter dette og fikk sin store chanse paa et nydelig frispark fra lang avstand.

Deres spiller styrede bolden mod hjørnet fra syv meter, men der var Remi med to stærke hender - klasseredning av unge og lange Bangsund! Keeperlegende Sverre Lie ville har frydet sig over denne redning. Vi var solide paa dødbolder imod resten av matchen, men klarede heller ei at udnytte de vi selv fikk. Efter en berg- og dalbane av en kamp blaasede dommeren til slutt av. 2-2!

Vi viser en utrolig spirit efter vi blir reduseret til ti mænd. Dette er vel og bra, men man maa spørre sig: hvorfor klarer vi ei at være tente fra starten av? Det skal da ei være slig at vi maa "ta et rødt" hver kamp for at innse alvoret. Den blaa-hvide dragten skal være inspiration nog, drenger! Ligevel, i dag skal vi ikke være for kritiske, vi henter opp 0-2 og kunde lige saa vel ha kapret alle tre points i dag. Ørn vil nog være misfornøide med hvordan det blev til slutt efter at ha været to maal over og én spiller mer, men de er fortsatt i udmærket position til at rykke opp efter dagens uavgjort.

Vore bedste mænd i denne kamp: Ingen kandidater før efter tyve minutter. Vi er sure og gretne og har ei troen opp til udvisningen.

Geir kom inn og styrede den bagre firer med autoritet efter nevnte tyve. William, Mads og PC spillede fint sig imellom med stor ro og vant bolden mange ganger paa midten de siste sytti. Spesielt Mads, med sine to goals, maa trækkes fram som en avgørende faktor. Som lag viser vi karakter og styrke og staar sammen til vi faar betalt i form av goals, noe som varmer! Takk til Remi som stiller opp som keeper nu i denne prøvende maalmandtid.

TIL SLUTT: paa 0-2 og full Ørn-dominans blaasede dagens ustabile dommer for straffespark til Ørn efter at bolden spratt opp i haanden paa deres egen spiller.

Denne karakterstærke og ærlige mand gav saa besked til dommeren og fikk ham til at endre avgjørelsen til frispark i vor favør.

Det er mulig denne Ørnspiller ikke trodde det ville blive avgjørende for udfallet, da de virkelig rundspillede oss paa dette tidspunkt og nog trodde de ville score flere, men princippet staar uansett støtt som et fjeld: det er ufattelig vakkert at se slig fair play med egne øine. Takk!

Forøvrig var disse drenger en lystig gjeng som var bra mænd med godt humør baade før og efter match. Eneste minus var en keeper med rosa dragt og røde kortbukser. Dette vil vi have oss frabedt.

Neste uge reiser vi paa ny til bondelandet for at spille bold. Kraakstad i Ski staar paa menuen og her har vi noget at revanchere! Knus dem, drenger!

Mercan, hei!

 

 
Neste kamp
Clean sheets