Klubben for deg med sjela i Ørn

og legemet i hovedstaden

 

Fotballklubben Ørn Kristiania ble stiftet 21.september 2010 på Grünerløkka i Oslo etter initiativ fra 17 Hortensgutter.

Klubben ble først stiftet under navnet "Fotballklubben Ørn Oslo", men fikk pålegg om å endre dette da det var for likt en allerede eksisterende Ørn-klubb i hovedstaden. Valget falt derfor på "Fotballklubben Ørn Kristiania", et navn som har historisk bakgrunn. Da FK Ørn Horten ble stiftet i 1904 var hovedstadens navn nettopp Kristiania.

Majoriteten av spillerstallen har bakgrunn fra Fotballklubben Ørn Horten og dette er en fordel, men ikke et krav, for å inngå i klubbens spillerstall. Klubben er for og av Hortensfolk og tanken om igjen å ikle seg den brune drakta og blø for den og Ørnens ære er motivasjonen til Ørn Kristianias medlemmer.

Klubbens første trener var Magnus Sørbye som ble klubbens første æresmedlem etter god innsats i to år.

På kick off-fest i 2014 ble også Stig Strand innlemmet som æresmedlem, etter hans innsats over tre år som spiller, kaptein og trener.

Fotballklubben Ørn Kristiania skal drives sosialt med profesjonelt tilsnitt.

Klubben avsluttet debutsesongen på 3. plass i 8.divisjon. Stig Strand ble toppscorer, og Jørgen Hansen årets spiller.

I klubbens andre sesong 2012 endte laget på en ny 3. plass i 8. divisjon. Jørgen Hansen ble årets spiller og toppscorer. Magnus Sørbye ga seg som trener etter to sesonger.

Klubbens tredje sesong i 2013 ble avsluttet med seriemesterskap og opprykk til 7. Divisjon. Hurtigtoget Eldar Garibzadeh ble klubbens toppscorer med 18 mål på 16 kamper og også årets spiller. Trener var Stig Nicolai Strand.

I 2014 havnet Ørn på tredjeplass i 7. divisjon. Kun målforskjellen skilte de fra Nordby og Grüner 2 på henholdsvis 2. og 1. plass og opprykk. Det var en svært spennende sesong, hvor Jørgen Hansen ble årets toppscorer med 13 mål og også årets spiller. Trener var Odd Martin Røed, med Aleksander Eriksen og Martin Roppestad som assistenter.

I 2015 var laget i en sterk avdeling i 7.divisjon, med flere lag som var flyttet nedover grunnet 2.lags-regelen. Ørn endte til slutt på en litt skuffende 6. plass på tabellen, med Jørgen Hansen som årets store spiller. Han ble både lagets toppscorer med 13 mål, flest målgivende med 6 og flest stjerner med 29 - tok han hjem tre priser. Odd Martin Røed trente laget frem til sommeren, da assistentene Aleksander Eriksen og Martin Roppestad tok over.

I 2016 er Jørgen Hansen lagets trener, med Raymond Bommen og Martin Roppestad som assistenter.

 

Sportslig mål:
Bli den høyest flyvende Ørnen i hovedstaden


Sosialt mål:

Være et sosialt samlingspunkt for Hortensere i Oslo

 

Klubbens styre:

Leder - Martin Sjøblom Roppestad
Styremedlemmer - Aleksander Nilsson Eriksen, Sondre Tofteberg, Patrick Hauge, Morten Skogum og Morten Solli

 

Æresmedlemmer:

Magnus Hoven Sørbye, Stig Nicolai Strand

 

 
Neste kamp
Clean sheets