Idris klar for Ørn Kristiania!!!

Den gamle målkongen Mohammed Idris har trent med Ørn Kristiania de siste to ukene.

Etter gårsdagens trening ble det klart at 45-åringen trekker på seg den brune trøya og er klar for å banke inn nye mål i 8. divisjon denne sesongen, til hele klubbens store glede.

 

Ghaneseren står bokført med smått utrolige 136 mål på 185 kamper for Ørn-Horten og var sterkt delaktig i å skyte klubben til opprykk til 1.divisjon i 2000. Og selv om måltyven nå er blitt 45 år har han imponert og storspilt på trening de siste ukene. Det er liten tvil om at det fortsatt er mye fotball i mannen som spilte syv sesonger i Ørn-Horten.

Har flyttet til hovedstaden

Hovedgrunnen til at Idris velger å spille for Ørn Kristiania, er at han nå har flyttet til byen og jobber som ungdomsarbeider ved Lakkegata skole på Grünerløkka i Oslo.

Samtidig påpeker Mohammed selv at det kriblet i beina og at det var liten tvil om hvor han ville spille når han først ville finne seg en klubb i hovedstaden.

- Jeg gikk og ventet på tilbud fra Vålerenga vet du, men de ringte aldri, sier Idris og ler med den latteren og smilet vi kjenner han fra storhetstida i Ørn-Horten.

- Det er kjempegøy å kunne spille i brunt igjen. Jeg har alltid hatt et helt spesielt forhold til Ørn, og når jeg fikk muligheten til å spille med brun drakt igjen var det noe jeg hadde veldig lyst til. Også kjenner jeg jo Jørgen Hansen, som jeg spilte med i Ørn-Horten. Jeg satser på at han kan servere meg noen målgivende pasninger, sier Idris og gliser.

- En drøm i oppfyllelse

For spillende trener Magnus Sørbye var gårsdagen helt spesiell. Treneren, som har egentrykket Ørn-t-skjorte med nettopp Idris og nr 10 bakpå, står oppført med nr 10 i spillerstallen, men viker gladelig nå som han endelig får trene sitt gamle idol.

- Idris er symbolet på Ørn for min del. Gjennom store deler av min oppvekst har han banka inn mål for Ørn i den brune drakta. Men at jeg en dag skulle spille med, og til og med være trener for selveste Mohammed Idris, det hadde jeg aldri trodd. Det er en ære, sier Sørbye entusiastisk.

- Idris er og blir Ørn-gutt

Nestleder i Ørn Kristiania, Martin Schmidt sparer heller ikke på superlativene når han blir bedt om å kommentere den mildt sagt overraskende overgangen.

- Idris er og blir Ørn-gutt han. Ingen over, ingen ved siden. Jeg så´n i en kamp når han spilte for Eik etter han gikk fra Ørn, og blei faktisk litt fysisk uggen. Han skal spelle i den brune drakta. Og endelig er´n tilbake der han hører hjemme, i brunt, sier Schmidt.

- Mohammed tok selv kontakt med oss for å være med å trene, og bare det var stas, men at vi nå får´n med på laget, det er fantastisk for klubben, og jeg vil driste meg til å si at det er flott for Horten også, sier en ivrig Schmidt.

- Han blir aldri gammal

Han har ofte blitt kalt evigunge Mohammed Idris. Ørn Kristianias midtbanegeneral Jørgen Hansen har tidligere spilt med Idris på A-laget til Ørn-Horten og er også svært fornøyd med å ha målkongen på laget.

- Det er mulig han snart er 50 år, men når du ser han på trening slik som i går, så begynner du virkelig å lure. I tillegg er han en fantastisk type med et smittende humør, og han glir godt inn blant gutta. Han blir jo aldri gammal, han kommer til å banke inn mål for oss i år, sier Hansen.

 

Selv er hovedpersonen herlig offensiv når han blir spurt om sesongen 2011.

- Forsvarerne bør passe seg, jungelfinta sitter fortsatt, avslutter Ørn-helten Idris, klar for et nytt kapittel i brun trøye.

 
Neste kamp
Clean sheets